Na hlavný obsah

Z boja o prezidentské kreslo vypadlo známe meno: Robert Mistrík nebude kandidovať

Chce sa venovať svojej vedeckej práci.

Z boja o prezidentské kreslo vypadlo známe meno: Robert Mistrík nebude kandidovať
Na snímke Robert Mistrík. Foto: TASR/Michal Svítok

Vedec Robert Mistrík sa do boja o prezidentské kreslo nezapojí. Potvrdil to pre spravodajský portál Správy RTVS. „Rozhodol som sa, že nebudem kandidovať, chcem sa venovať svojej vedeckej práci. To považujem za užitočnejšie,“ uviedol.

Správy o tom, že zvažuje kandidatúru, sa objavili po tom, ako prezidentka Zuzana Čaputová oznámila, že sa nebude uchádzať sa o znovuzvolenie do úradu. V lete minulého roka avizoval, že s oficiálnym rozhodnutím, či bude kandidovať, chce počkať na výsledky parlamentných volieb.

Vyvrátil však, že by na jeho rozhodnutí nekandidovať mali výsledky parlamentných volieb nejaký podiel. „Nebola to minúta ani sekunda, postupne to rozhodnutie vo mne dozrelo,“ skonštatoval.

Je podľa neho ešte predčasné hodnotiť ktoréhokoľvek z prezidentských kandidátov a s vyjadrením svojej podpory chce počkať, kým sa rozbehne kampaň. „Tam sa rozhodnú asi viacerí nielen ja,“ dodal.

Meno Roberta Mistríka sa v médiách často skloňovalo v súvislosti s možnou kandidatúrou za prezidenta. O tento úrad sa uchádzal aj v roku 2019, ale kandidatúry sa krátko pred voľbami vzdal v prospech Zuzany Čaputovej.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko