Na hlavný obsah

Amerického ministra obrany prepustili z nemocnice, absolvoval nechirurgický zákrok

K povinnostiam by sa mal vrátiť budúci týždeň.

Amerického ministra obrany prepustili z nemocnice, absolvoval nechirurgický zákrok
Americký minister obrany Lloyd Austin. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Amerického ministra obrany Lloyda Austina v utorok (13. 2.) prepustili z nemocnice, kde v pondelok (12. 2.) v celkovej anestézií absolvoval liečbu problémov s močovým mechúrom, oznámil Pentagón. Minister sa lieči aj z rakoviny prostaty. Informovala o tom agentúra AFP.

Pentagón uviedol, že Austin sa zotavuje dobre a k plneniu svojich úloh a povinností sa mal vrátiť v utorok (20. 2.) o 17.00 h miestneho času (23.00 h SEČ).

„Minister obrany Austin sa bude zotavovať a nejaký čas bude svoje povinnosti vykonávať z domu predtým, ako sa neskôr počas tohto týždňa vráti do práce v Pentagóne,“ uviedla Austinova kancelária vo vyhlásení.

Austina (70) prijali v nedeľu (11. 2.) do Vojenského zdravotníckeho zariadenia Waltera Reeda vo Washigtone, pretože mal „príznaky naznačujúce naliehavý problém s močovým mechúrom“. Minister v decembri neoznámil operáciu v rámci liečby rakoviny prostaty a ani následnú hospitalizáciu v januári pre pooperačné komplikácie.

Jeho ošetrujúci lekári v pondelok uviedli, že dlhodobý pobyt v nemocnici sa neočakáva. Dodali, že absolvoval nechirurgický zákrok. Ministrove problémy s močovým mechúrom by podľa ich slov nemali spôsobiť zmenu v očakávanom plnom zotavovaní po rakovine prostaty.

Americký minister obrany pre hospitalizáciu zrušil pracovnú cestu do Európy vrátane účasti na štvrtkovom stretnutí ministrov obrany členských krajín NATO v Bruseli. Mal by sa však pripojiť prostredníctvom telekonferencie, napísal denník The New York Times s odvolaním sa na tlačové oddelenie Pentagónu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet