Na hlavný obsah

Podnikateľ Bödör na špecializovanom súde: V kauze Valčeky by mal vypovedať aj podpredseda parlamentu Žiga

Pojednávanie otvorili na druhý pokus.

Podnikateľ Bödör na špecializovanom súde: V kauze Valčeky by mal vypovedať aj podpredseda parlamentu Žiga
Peter Žiga (Hlas-SD) na ŠTS. Foto: RTVS

Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) na druhý pokus otvorili hlavné pojednávanie s Norbertom Bödörom v kauze VALČEKY. Prípad sa týka údajného úplatku pre bývalého vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör podľa obžaloby ešte na jar v roku 2016 zaplatil 25-tisíc eur vtedajšiemu príslušníkovi NAKA Marianovi Kučerkovi za to, aby sa finančná polícia nezaoberala osobou podnikateľa Štefana Žigu.

Ten bol v tom čase spajaný s kauzou neoprávnených vratiek DPH. Norbert Bödör v tomto prípade vinu odmieta, tvrdí, že Marianovi Kučerkovi nikdy žiadne peniaze nedal. Rovnako na úvod pojednávania vyhlásil, že neuzavrie dohodu o vine a treste s prokurátorom.

Súdne pojednávanie s Norbertom Bödörom sledoval v relácii Aktuálne :24 redaktor Timotej Pisch:

Na pondelkovom (19. 2.) pojednávaní v Pezinku sa plánujú výpovede celkovo štyroch svedkov. Konkrétne ide o podnikateľa Štefana Žigu, ktorý sa spája s týmto konkrétnym prípadom. Nasledovať by mal aj jeho strýko Peter Žiga, ktorý je v súčasnosti podpredsedom parlamentu za stranu Hlas-SD.

Rovnako by sa mali na lavicu svedkov posadiť aj dvaja známi kajúcnici, ktorí spolupracujú s políciou vo viacerých známych kauzách. Konkrétne ide o bývalého funkcionára NAKA Bernarda Slobodníka. Ďalej aj podnikateľa Petra Petrova, ktorý je známy pod prezývkou Tiger.

Pokiaľ vstúpi do platnosti už schválená novela Trestného zákona, tento prípad by bol premlčaný. Pojednávanie na špecializovanom trestnom súde by tak ďalej nepokračovalo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko