Na hlavný obsah

Pri núdzovom pristáti lietadla na diaľnici v štáte Florida prišli o život dvaja ľudia

Dispečer pred nešťastím hlásil, že prestali lietadlu fungovať oba motory.

Pri núdzovom pristáti lietadla na diaľnici v štáte Florida prišli o život dvaja ľudia
Na snímke stúpa dym po havárii malého lietadla na diaľnici v americkom meste Naples Foto: TASR/AP

Pri núdzovom pristátí súkromného lietadla na diaľnici v americkom štáte Florida prišli o život dvaja ľudia. Dvojmotorový stroj Bombardier Challenger 600 havaroval v piatok (9. 2.) popoludní miestneho času (večer SEČ) blízko mesta Naples, asi 150 kilometrov západne od Miami. Informoval americký Federálny úrad pre letectvo (FAA).

Kvôli nehode stála doprava na diaľnici I-75 niekoľko hodín, na mieste sa tvorili dlhé kolóny, uviedla v sobotu (10. 2.) agentúra DPA s odvolaním sa na úrad šerifa okresu Collier.

Podľa stanice CNN pilot dispečerom na zemi krátko pred nešťastím hlásil, že prestali fungovať oba motory a že sa pokúsia o núdzové pristátie.

Podľa svedkyne nehody klesajúci stroj na diaľnici odtrhol strehu menšieho nákladného vozidla, zhruba desať metrov kĺzal po diaľnici a nakoniec narazil do betónovej steny. Následne začalo lietadlo horieť. „Bolo to neskutočné. Ako z filmu, „uviedla svedkyňa.

Podľa CNN traja ľudia z lietadla nehodu prežili. Ich zdravotný stav ale nie je jasný. FAA už uviedol, že bude okolnosti nehody vyšetrovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet