Na hlavný obsah

Boj o podporu neúspešných kandidátov sa začal: Kubiš neodporučí ani jedného, Forró si nevie predstaviť podporu Korčoka

Pellegrini aj Korčok chcú rokovať aj s ostatnými.

Boj o podporu neúspešných kandidátov sa začal: Kubiš neodporučí ani jedného, Forró si nevie predstaviť podporu Korčoka
Na ilustračnej snímke Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Foto: TASR/koláž RTVS

Niektorí neúspešní kandidáti na prezidenta zatiaľ nie sú rozhodnutí – či a koho v druhom kole podporia. Ivan Korčok a Peter Pellegrini hľadajú podporu od viacerých z nich. Všetko závisí od vzájomných stretnutí a diskusií.

Kandidát na prezidenta a víťaz prvého kola prezidentských volieb Ivan Korčok sa v pondelok (25. 3.) stretol s neúspešným kandidátom z prvého kola volieb Jánom Kubišom. Stretnúť sa chce aj s ďalšími, verí v ich podporu.

“Plánujem stretnutia so všetkými demokratickými kandidátmi. Zatiaľ som sa osobne stretol len s Jánom Kubišom. Pán Kubiš ma informoval, že nedá odporúčanie svojim voličom ani pre jedného kandidáta v druhom kole,“ uviedol Korčok.

„S pánom Forróm sme v kontakte a prejavil ochotu o podpore rokovať. S pánom Matovičom komunikujem a s ohľadom na názorové a hodnotové nastavenie jeho voličov budem rád, keď ich pán Matovič a ostatní členovia hnutia povzbudia k mojej voľbe v druhom kole. V kontakte som aj s pánom Dubovským a verím v jeho podporu,“ dodal.

Ivana Korčoka by rád podporil Patrik Dubovský. Chce sa s ním však ešte rozprávať o témach ako sociálna pomoc občanom, bezpečnosť krajiny, či otázky spojené s mládežou. Nad podporou Petra Pellegriniho neuvažuje, preto stretnutie s ním ani neplánuje.

O prípadnej podpore Ivana Korčoka rokuje aj predsedníctvo hnutia Slovensko. Ich neúspešný kandidát na prezidenta Igor Matovič zatiaľ priamu a definitívnu podporu víťazovi prvého kola nevyjadril. O Petrovi Pellegrinim ale neuvažujú.

Rokuje aj Pellegrini

S neúspešnými kandidátmi rokuje aj prezidentský kandidát Peter Pellegrini (Hlas-SD). V pondelok sa stretol s Krisztiánom Forróm a Jánom Kubišom. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Forró sa s Pellegrinim stretol v sídle mimoparlamentnej strany Aliancia, ktorej je predsedom. „Počas prezidentských volieb bola pozornosť upriamená na Maďarov žijúcich na Slovensku. Rozhodujúca by mohla byť úloha Maďarov v druhom kole,“ uviedol Forró na sociálnej sieti.

Doplnil, že s Ivanom Korčokom sa predbežne dohodli na stretnutí vo štvrtok (28. 3.). „Neviem si osobne predstaviť, že budem podporovať Korčoka, ale nepredbiehajme udalosti,“ skonštatoval.

„Dnes sme mali spoločné stretnutie s pánom Kubišom a som veľmi rád, že máme na mnohé otázky spoločný názor,“ napísal Pellegrini. Kubiš ešte v nedeľu (24. 3.) povedal, že sa chce stretnúť s Pellegrinim aj s Korčokom. Ďalšie kroky zváži aj na základe výstupov od oboch kandidátov z kampane.

Forró získal v sobotnom (23. 3.) prvom kole prezidentských volieb 2,9 percenta (65 588 hlasov). Kubiš získal 2,03 percenta (45 957 hlasov). Druhé kolo volieb bude v sobotu 6. apríla.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je image-4-1150x224.png

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko