Na hlavný obsah

Igor Matovič: Hlboko nesúhlasím s moderným progresívnym pohľadom na svet

V relácii RTVS Interview :24 povedal, že nechce byť prezidentom.

Igor Matovič: Hlboko nesúhlasím s moderným progresívnym pohľadom na svet
Igor Matovič v relácii RTVS Interview :24 - špeciál. Foto: RTVS

Prezidentský kandidát a predseda hnutia Slovensko Igor Matovič prezradil, že hnutie sa do poslednej chvíle snažilo do boja o kreslo prezidenta postaviť Mareka Krajčího. Nakoniec do kampane vstúpil on sám, popísal v relácii RTVS Interview :24 – špeciál Matovič. Podľa jeho slov však v takejto krajine nechce byť prezidentom. „Nechcem klamať ľudí, že by som mal akúkoľvek šancu,“ povedal v RTVS.

Uviedol, že túži po tom, aby Slovensko malo čestného a spravodlivého prezidenta, ktorý bude brániť a zastávať slabších ľudí v spoločnosti. Tým narážal aj na vojnu na Ukrajine. „Ukrajina je tá slabšia. Putin je agresor a vrah,“ povedal. S ruským prezidentom Vladimirom Putinom by sa nestretol.

Predseda hnutia Slovensko sa zásadne vyhranil voči registrovaným partnerstvám, či adopcii detí pármi rovnakého pohlavia. Vyhlásil, že je to hodnotový svet, s ktorým sa nestotožňuje a bol by rád, keby ostal za našimi hranicami. „Hlboko nesúhlasím s moderným progresívnym pohľadom na svet,“ dodal Matovič.

„Vzory sú od toho, že sa chcete priblížiť tomu vzoru, nie že ho napodobniť. Ježiš bol veľmi dobrý vzor. Túžil by som, aby som sa aspoň na percento priblížil k tomu, aký bol on,“ uzavrel pri otázke o jeho životných vzoroch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko