Na hlavný obsah

Lyžiarsky fenomén Marco Odermatt ovládol obrovský slalom v Aspene. Zaistil si zisk malého krištáľového glóbusu

Jediný slovenský zástupca Andreas Žampa úvodné kolo nedokončil.

Lyžiarsky fenomén Marco Odermatt ovládol obrovský slalom v Aspene. Zaistil si zisk malého krištáľového glóbusu
Marco Odermatt po víťazstve obrovského slalomu v Aspene. Foto: TASR/AP

Švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt po zisku veľkého krištáľového glóbusu ukoristil aj malý za obrovský slalom. Suverén prebiehajúcej sezóny triumfoval v piatok (3. 1.) v Aspene, vyhral aj ôsmy „obrák“ v tejto zime a zaistil si tretíkrát za sebou malú guľu za prvenstvo v disciplíne.

V americkom stredisku zanechal za sebou krajana Loica Meillarda o 14 stotín sekundy. Tretiu priečku obsadil Atle Lie McGrath z Nórska (+0,81). Dvadsaťšesťročný Švajčiar zvíťazil v jedenástom „obráku“ v sérii. Iba dvaja lyžiari pritom pred ním dokázali uspieť aspoň desaťkrát za sebou v jednej disciplíne – Ingemark Stenmark vyhral 14 obrovských slalomov v rade v rokoch 1978-80 a Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová 11 zjazdov v rokoch 1972-74.

Odermatt mal po prvom kole náskok 12 stotín pred Alexandrom Steenom Olsenom. Ten však druhú jazdu nezvládol a už istý víťaz SP bojoval o víťazstvo s Meillardom. Napriek komplikáciám v polovici svahu sa dokázal v záverečnom úseku trate skonsolidovať a uspieť.

Jediný slovenský zástupca Andreas Žampa úvodné kolo nedokončil. Na trať prvého kola vyrazil so štartovým číslom 43, no už v hornej časti svahu urobil chybu a z pretekov vypadol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport