Na hlavný obsah

Historický moment v NBA: LeBron James ako prvý pokoril métu 40-tisíc bodov

Lakers však proti Nuggets prehrali.

Historický moment v NBA: LeBron James ako prvý pokoril métu 40-tisíc bodov
LeBron James. Foto: TASR/AP

Americký basketbalista LeBron James sa stal prvým hráčom zámorskej NBA, ktorý dosiahol hranicu 40-tisíc bodov. V noci na nedeľu (3. 3.) si ich pripísal 26 a bol najproduktívnejší hráč svojich Los Angeles Lakers, ktorí prehrali s úradujúcim majstrom Denver Nuggets 114:124.

Prebiehajúca sezóna je pre Jamesa 21. v kariére. Métu 40-tisíc bodov dosiahol košom v 14. sekunde druhej štvrtiny. „Je to dôkaz, že LeBron venuje mnoho času a prostriedkov, aby sa uistil, že je nielen zdravý, ale aj na vysokej úrovni,“ citovala trénera domácich Darvina Hama agentúra AP.

Tridsaťdeväťročný LeBron James má na konte taktiež druhý najvyšší počet odohraných minút v základnej časti a najvyšší v play off v histórii. Je jediný hráč vôbec s 10-tisíc bodmi, doskokmi aj asistenciami.

„Čísla ma vo všeobecnosti nezaujímajú, ale musíte žasnúť nad jeho pokračujúcou veľkosťou,“ povedal tréner hostí Michael Malone. S Jamesom pracoval päť rokov ako asistent trénera v Clevelande Cavaliers. V jeho tíme bol v noci na nedeľu najproduktívnejší hviezdny Nikola Jokič s 35 bodmi a 10 doskokmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport