Na hlavný obsah

Pozostalí po Sinéad O’Connorovej žiadajú Trumpa, aby nezneužíval jej hudbu na politických podujatiach

Jedna z jej piesní zaznela na zhromaždení v Marylande.

Pozostalí po Sinéad O’Connorovej žiadajú Trumpa, aby nezneužíval jej hudbu na politických podujatiach
Zosnulá írska speváčka Sinéad O'Connorová. Foto: SITA/Balazs Mohai/MTI via AP

Pozostalí po írskej speváčke Sinéad O’Connorovej žiadajú exprezidenta USA Donalda Trumpa, aby prestal používať jej piesne na svojich politických podujatiach. Informoval o tom v pondelok (4. 3.) britský spravodajský portál BBC.

O´Connorovej najznámejšia skladba Nothing Compares 2 U zaznela 24. februára na predvolebnom podujatí v Marylande. Pozostalí v spoločnom vyhlásení uviedli, že Sinéad by takéto zneužitie jej hudby znechutilo, zranilo a urazilo.

Podľa nich sa speváčka počas svojho života riadila prísnym morálnym kódexom, ktorý definovala ako čestnosť láskavosť, spravodlivosť a slušnosť voči svojim blízkym.

„Bez preháňania môžeme povedať, že Sinéad by bola znechutená, zranená a urazená, keby jej dielo takto zneužil niekto, koho ona sama označila za ‚biblického diabla‘,“ uviedli pozostalí. Dodali, že ako „strážcovia jej odkazu“ žiadajú, aby Donald Trump a jeho spolupracovníci okamžite prestali používať jej hudbu.

Podľa denníka The Guardian zazneli okrem piesne Sinéad O’Connorovej aj Dancing Queen od skupiny ABBA, Ring of Fire od Johnnyho Casha a Suspicious Minds od Elvisa Presleyho.

Írska speváčka zomrela vlani v júli vo veku 56 rokov. Podľa súdneho lekára zomrela z prirodzených príčin.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet