Na hlavný obsah

Pri Košiciach plánujú postaviť nový výrobno-skladový areál, prácu by mohlo nájsť viac než sto ľudí

Prácu by v ňom mohlo nájsť 125 ľudí.

Pri Košiciach plánujú postaviť nový výrobno-skladový areál, prácu by mohlo nájsť viac než sto ľudí
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Spoločnosť ILCON plánuje pri Košiciach vybudovať výrobno-skladový areál. Ako firma uvádza v zámere predloženom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), prácu by v ňom mohlo nájsť 125 ľudí.

Výšku investície ILCON neuvádza, s výstavbou areálu by však chcel začať už v tomto roku. Rozbeh prevádzky avizuje na rok 2025.

„Riešený výrobno-skladový areál sa nachádza v severozápadnej časti rozvíjajúceho sa priemyselného a logistického parku Veľká Ida, ktorý bol postavený za účelom umiestnenia výrobnej technológie na povrchovú úpravu strojárenských výrobkov pre automobilový priemysel s využitím plazmy,“ uvádza sa v materiáli.

Na celé predmetné priemyselno-logistické centrum s rozlohou viac ako 294-tisíc metrov štvorcových bolo vydané územné rozhodnutie.

Dopravne bude areál napojený na infraštruktúru priemyselno-logistického parku, ktorého územie je napojené na cestu I/16 vedúcu smere Rožňava – Košice.

Jeho súčasťou by mali byť výrobné a skladové priestory, potrebné technické, administratívne a sociálno-hygienické zázemie, vnútorné komunikácie a parkoviská. Výroba v riešenej výrobno-skladovej hale bude zameraná na produkciu zariadení výrobných pracovísk a liniek.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika