Na hlavný obsah

Pozrite si, ako hlasovali ľudia vo vašom meste či obci. Súboj o rodnú Banskú Bystricu vyhral I. Korčok

Staré mesto v Košiciach a Bratislave tiež ovládol Korčok.

Pozrite si, ako hlasovali ľudia vo vašom meste či obci. Súboj o rodnú Banskú Bystricu vyhral I. Korčok
Peter Pellegrini a Ivan Korčok Foto: RTVS

Ivan Korčok a Peter Pellegrini, teda kandidáti s najväčším počtom hlasov v prvom kole prezidentských volieb, pochádzajú z Banskej Bystrice. V súboji o rodné mesto bol úspešnejší práve Korčok, ktorému v meste na strednom Slovensku odovzdalo hlasy 50,05 percenta voličov. Pellegrini získal 36,24 percenta hlasov.

Jedným z najtesnejších rozdielov vyhral Pellegrini v meste Prievidza. Pred Korčokom mal náskok iba necelé tri stovky hlasov. Niekde bola situácia opačná a rozdiely medzi kandidátmi boli priepastné.

V košickom Starom meste vyhral s prehľadom bývalý minister zahraničia Korčok. Získal tam 60,46 percenta hlasov, zatiaľ čo Pellegrini mal 24,60 percenta.

Podobná situácia sa opakovala aj v Bratislave. Staré mesto ovládol Korčok s 72,17 percentami, kým súčasný predseda parlamentu získal 16,90 percenta hlasov. Krajské mesto na severe krajiny Žilinu rovnako presvedčil bývalý diplomat. Hlasy mu tam odovzdalo o takmer 7-tisíc viac voličov.

Štatistický úrad SR zverejnil výsledky prvého kola prezidentských volieb, ktoré ukazujú, ako volili občania vo všetkých obciach na Slovensku. Na špeciálnej podstránke na našom webe si môžete pozrieť aj to, ako volili ľudia vo vašej obci, meste či mestskej časti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko