Na hlavný obsah

Hodinky legendárneho pilota F1 Michaela Schumachera smerujú do aukcie. Budú sa dražiť za milióny

Aukcia sa koná necelých 40 kilometrov od rodinného domu Schumacherovcov.

Hodinky legendárneho pilota F1 Michaela Schumachera smerujú do aukcie. Budú sa dražiť za milióny
Model hodiniek od výrobcu F. P. Journe s ciferníkom v červenej farbe, typické pre Schumacherovu pretekársku stajňu Ferrari, so symbolmi jeho siedmich titulov majstra sveta. Foto: Profimedia

Tridsať rokov od prvého víťazstva Michaela Schumachera v pretekoch formuly 1 nechá jeho rodina vo švajčiarskej Ženeve vydražiť osem kusov jeho náramkových hodiniek, niektoré z nich vznikli ako zákazkové kusy iba pre legendárneho automobilového pretekára, ktorý sa stále nezotavil z vážneho zranenia hlavy v roku 2013. O aukcii, ktorá sa bude konať v Ženeve 13. mája, informuje vo štvrtok (9. 5.) agentúra DPA.

Schumacher bol veľkým milovníkom a zberateľom jedinečných kusov hodiniek. Cena jedného modelu sa odhaduje na 150-tisíc až dva milióny švajčiarskych frankov (od takmer 154-tisíc eur po vyše dva milióny eur), povedal agentúre DPA expert na hodinky z aukčného domu Christie’s Remi Guillemin.

„Bez ohľadu na to, čie zápästie budú hodinky zdobiť, on alebo ona si bude vždy môcť dobre uvedomiť to, že patrili Michaelovi, jednému z najlepších pretekárov všetkých čias,“ povedal DPA Guillemin.

Aukcia sa koná necelých 40 kilometrov od rodinného domu Schumacherovcov pri Ženevskom jazere.

Samotný Schumacher sa neobjavil na verejnosti od vážnej nehody na lyžiach na konci roka 2013, po ktorej upadol do kómy. Rodina nehovorí o tom, ako sa mu aktuálne darí.

Rodina pilota zrejme nepríde

„Rodinu sme samozrejme na aukciu pozvali,“ hovorí Guillemin. Ťažko však očakávať, že by sa v aukčnej sieni hotela Four Seasons des Bergues objavila jeho manželka Corinna alebo jeho deti Gina-Maria či Mick, ktorí teraz sami pretekajú.

Draženými hodinkami bude napríklad model od výrobcu F. P. Journe s ciferníkom v červenej farbe, typické pre Schumacherovu pretekársku stajňu Ferrari, so symbolmi jeho siedmich titulov majstra sveta.

Išlo o vianočný darček od vtedajšieho šéfa tímu Ferrari Jeana Todta. Odhadovaná cena modelu siaha od jedného po dva milióny frankov (vyše jedného milióna až po viac ako dva milióny eur).

Michael Schumacher bol jedným z najlepšie platených športovcov na svete. Časopis Forbes odhadol jeho príjmy počas aktívnej kariéry celkovo na jednu miliardu dolárov (vyše 929 miliónov eur).

Dá sa predpokladať, že Schumacher ich dobre investoval. Dlhé roky pôsobil ako tvár poradenskej firmy zameranej na bohatých klientov. Rodina vlastní okrem iného nehnuteľnosti vo Švajčiarsku, na Malorke a v USA.

Zberatelia po celom svete boli pri oznámení aukcie podľa médií v napätí, aukcie sa zúčastní mnoho Európanov a Američanov, ale tiež rad záujemcov z Ázie a Blízkeho východu, uviedol Guillemin z aukčného domu Christie ‚s.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport