Na hlavný obsah

Zo zimných kabátov rovno do plaviek: Letnú sezónu už otvorilo kúpalisko v Štúrove

V Štúrove majú zatiaľ v prevádzke polovicu bazénov.

Zo zimných kabátov rovno do plaviek: Letnú sezónu už otvorilo kúpalisko v Štúrove
Kúpalisko v Štúrove. Foto: RTVS

V Štúrove na kúpalisku otvorili letnú sezónu. Prijateľné počasie a bazény s termálnou vodou lákajú návštevníkov relaxovať aj vonku.

Zo zimných kabátov rovno do plaviek. Počasie sa v priebehu pár dní upokojilo a ľudia sa hneď nahrnuli do bazénov.

„Dnes je krásne slnečno, zatiaľ máme okolo 20 stupňov, ale má byť 24. Tak dúfajme, že to aj tak bude. Okolo tisíc ľudí už máme v bazénoch,“ uviedla vedúca marketingového oddelenia kúpaliska v Štúrove Lívia Németh.

Pre niektorých začiatok leta, pre iných už prvé horúčavy. Najviac si momentálne počasie u nás užívajú návštevníci z Česka.

V Štúrove majú zatiaľ v prevádzke polovicu bazénov. Napĺňať sa budú postupne s tým, ako budú pribúdať návštevníci. Nie všetky kúpaliská môžu začať sezónu takto skoro.

„Samozrejme, máme to šťastie, že Štúrovo ponúka najviac slnečných dní na Slovensku a my si to aj tak trošku využijeme,“ dodala Németh.

Otvoreniu sezóny na kúpalisku v Štúrove sa v Správach RTVS venovala Marína Opálková:

„Väčšina týchto letných kúpalísk na svoju prevádzku potrebuje nielen povolenie, vodu, ale aj veľa elektrickej energie a pracovnej sily. To je potom už tá druhá stránka veci, či to dokážu organizačne a personálne zabezpečiť,“ vyhlásil prezident Slovenskej asociácie akvaparkov, kúpalísk a plavární Gábor Somogyi.

Väčšina kúpalísk otvorí v júni

Väčšina kúpalísk začína letnú sezónu až v júni. Za vstupné by ste mali platiť približne rovnako ako vlani. „Vlnu veľkých navýšení cien už máme za sebou a v tomto roku niektoré kúpaliská vôbec neurobili žiadne zmeny,“ dodal Somogyi.

Prevádzkari kúpalísk tento rok očakávajú veľkú návštevnosť. Do karát im hrá aj predpoveď počasia. „Veľmi dúfam že ako nám vyšiel prvý deň, tak vyjde nám aj celá sezóna a budeme mať dobrú sezónu,“ povedala Németh.

Vraj má byť horúce a suché leto u nás v strednej Európe, takže na to sa tešíme,“ uzavrel Somogyi.

Kúpaliská ešte využívajú čas do otvorenia letnej sezóny na opravy, a dokončenie nových atrakcií pre návštevníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny