Na hlavný obsah

Matovič po vyhláseniach koalície: Mnohým ide o to, aby tu zomierali ľudia

„To sme naozaj tak hlboko klesli?" pýta sa.

Matovič po vyhláseniach koalície: Mnohým ide o to, aby tu zomierali ľudia
Na snímke Igor Matovič (OĽANO). Foto: TASR

Buďme iní, vyzval premiér Igor Matovič (OĽANO) v stredu (3. 3.) na sociálnej sieti po tom, ako koaliční partneri Za ľudí a SaS kritizovali spôsob nákupu neregistrovanej vakcíny Sputnik V. Za nutnosť rekonštrukcie vlády sa už vyslovil šéf SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Podľa neho sa v situácii, v akej sa momentálne nachádza vládna koalícia, „už ďalej nedá fungovať“.

Premiér skonštatoval, že pre niektorých ľudí je v súčasnej vážnej situácii najväčším problémom, že spolu s ministrom zdravotníctva Marekom Krajčím (OĽANO) zabezpečili vakcíny. „Stovka ľudí denne zomiera a miesto toho, aby sme sa všetci sústredili na zháňanie vakcín – kde kto vie, niektorí ľudia považujú za najväčší problém Slovenska to, že sme si s Marekom dovolili vybaviť pre ľudí na Slovensku 2 000 000 účinných vakcín. Lebo majú vraj zásadnú chybu – sú z Ruska,“ napísal na facebooku. „To sme naozaj tak hlboko klesli, že nám naozaj na zdraví a životoch ľudí vôbec nezáleží? To vážne chceme ľuďom brániť, aby sa zaočkovali vakcínou, ktorej dôverujú?“ pýta sa.

Vyhlásil, že mnohým vysokopostaveným politikom vyhovuje, aby zomieralo čo najviac ľudí a tiež, aby ľudia a ekonomika čo najviac trpeli. „Riadia sa heslom – čím horšie na Slovensku, tým lepšie pre ich neúspešné strany, ktoré veľmi chceli vládnuť,“ píše v statuse. „My buďme iní. Ukážme, že nám na ľuďoch záleží. Lebo zdravie a životy sú len na prvom mieste,“ vyzval verejnosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko