Na hlavný obsah

Grinerová chce pokračovať v kariére v tíme Phoenix Mercury

Nová sezóna začína 19. mája 2023.

Grinerová chce pokračovať v kariére v tíme Phoenix Mercury
Na snímke americká basketbalistka Brittney Grinerová. Foto: Sky Sports

Americká basketbalistka Brittney Grinerová uviedla, že je rada za návrat do vlasti. V budúcej sezóne plánuje opäť hrať za tím Phoenix Mercury v americkej ženskej súťaži WNBA. Informáciu priniesla agentúra AP.

„Mám v úmysle hrať. Teším sa, že budem môcť čoskoro osobne povedať ďakujem tým z Vás, ktorí si ma zastali a posielali mi odkazy,“ povedala Američanka.

Vyjadrenia prišli týždeň po tom, ako ju prepustili z ruského väzenia v rámci výmeny za ruského obchodníka so zbraňami Viktora Buta, známeho ako „obchodník so smrťou“.

„Je to taký dobrý pocit byť doma. Uplynulých desať mesiacov to bol boj na každom kroku. Siahla som hlboko na dno síl, aby som si udržala vieru, a práve láska mnohých z vás mi pomohla. Z celého srdca ďakujem za vašu pomoc,“ dodala.

Grinerová od svojho návratu býva v hoteli vo Fort Sam Houston v texaskom San Antoniu. Znovu sa stretla s rodinnými príslušníkmi, ako aj s manželkou Cherelle.

Svoj prvý tréning absolvovala 11. decembra, iba pár dní po tom, čo ju previezli na základňu americkej armády na lekársku prehliadku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport