Na hlavný obsah

Gáborík: Brankársku jednotku máme vyriešenú

Slovami chvály na Stanislava Škorvánka nešetril ani Boris Valábik. Experti RTVS ocenili aj ďalších hráčov.

Gáborík: Brankársku jednotku máme vyriešenú
Brankár Stanislav Škorvánek Foto: TASR

Slovenskí reprezentanti si na MS v hokeji 2023 pripísali prvé víťazstvo nad domácim Lotyšskom. Za tesný výsledok 2:1 bol zodpovedný najmä brankár Stanislav Škorvánek.

Jeho kvality ocenili v pozápasovom štúdiu obaja experti RTVS. Marián Gáborík dokonca debutanta na MS v hokeji 2023, ktorý sezónu odchytal v HK Dukla Ingema Michalovce, označil za brankársku jednotku pred zápasom s Kanadou.

Experti RTVS Boris Valábik a Marián Gáborík nešetrili slovami chvály na adresu slovenského gólmana aj jeho spoluhráčov.

„Je to tímový chalan, ktorý nás drží v každom zápase,“ potvrdil jeho slová expert Boris Valábik.

Ťahúni tímu zabrali

Aj Valábik, aj Gáborík sa zhodli, že v tomto najdôležitejšom zápase slovenskej reprezentácie v základnej skupine B na MS v hokeji 2023, zabrali hráči, od ktorých sa to očakávalo už v prvom zápase.

Pred zápasom totiž obaja poukázali na útočníkov, ktorí v prehratom derby s Českom nestrelili góly. „Pred zápasom sme hovorili, že tie hviezdy, tí ťahúni majú zabrať a oni zabrali. Tak, že Hrivík dal gól, aký sme potrebovali, bol v správnom čase na správnom mieste,“ ohodnotil rozhodujúci gól kapitána Hrivíka Marián Gáborík.

„Možno sme boli tvrdí na tých hráčov: Cehlárik, Hrivík, Pánik, ale oni vedia, že musia hrať takéto zápasy a rozhodovať ich,“ dodal Valábik.

„Bol to jeden z najdôležitejších zápasov v skupine, toto bol náš priamy súper v boji o štvrťfinále a presne tu chceš tých svojich najlepších hráčov mať, aby boli najlepšími,“ doplnil s tým, že vyzdvihol hráčsku kvalitu a inteligenciu Richarda Pánika.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Gáborík zase poukázal na skvelú hru Rosandiča, ktorý nám v prvom zápase s Českom chýbal po treste 5 plus do konca zápasu.

Slovenských reprezentantov čaká v nedeľu, 14. mája voľný deň na šampionáte. Do bojov o postup zo skupiny sa zapoja v pondelok, v zápase proti Kanade o 15:20 hod.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport