Na hlavný obsah

V egyptskom letovisku sa zrútil bytový dom, pod troskami uviazlo niekoľko ľudí

Záchranné tímy pátrajú po preživších.

V egyptskom letovisku sa zrútil bytový dom, pod troskami uviazlo niekoľko ľudí
Ilustračná snímka. Foto: unsplash.com

K zrúteniu 13-poschodovej obytnej budovy došlo v pondelok (26. 6.) v egyptskom prístavnom meste Alexandria, uviedli tamojšie médiá. Informovala o tom agentúra DPA.

Spravodajská stanica al-Arabíja zverejnila zábery, na ktorých bolo vidieť hasičov pred troskami v jednej z alexandrijských obytných štvrtí.

Informácie o prípadných obetiach na životoch alebo zranených neboli bezprostredne známe, pod troskami však uviazol bližšie neurčený počet osôb. Záchranné tímy na mieste odstraňovali trosky a pátrali po preživších.

Egyptské médiá priniesli informácie, že sa na prízemí budovy nachádzal supermarket. Guvernér Alexandrie Muhammad Šaríf spresnil, že na budove pred jej zrútením vznikla „vertikálna trhlina“.

Byty v budove sa využívali ako letné ubytovanie, spresňuje DPA. Na výstavbu najvrchnejších poschodí podľa všetkého nedostali žiadne povolenie. Medzičasom dokonca vydali príkaz na ich odstránenie.

V Egypte nie sú zrútenia budov ničím nezvyčajným, konštatuje DPA. V krajine sa každoročne vybuduje nespočetné množstvo stavieb bez povolenia, pričom stavitelia častokrát porušia bezpečnostné i technické normy.

Dôvodom je často aj nedostatočný dozor zo strany úradov. Egyptská vláda sa v uplynulých rokoch pokúsila intenzívnejšie zakročiť voči nelegálnym stavbám.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet