Na hlavný obsah

V Trnavskom kraji uviedli do prevádzky tretiu slovenskú veľkokapacitnú čerpaciu stanicu na CNG

Je samoobslužná a funguje nepretržite.

V Trnavskom kraji uviedli do prevádzky tretiu slovenskú veľkokapacitnú čerpaciu stanicu na CNG
Na snímke čerpacia stanica. Foto: RTVS

V Trnavskom kraji v utorok (26. 9.) uviedli do prevádzky tretiu slovenskú veľkokapacitnú čerpaciu stanicu na skvapalnený zemný plyn. Kamióny, autobusy aj osobné autá ju môžu využiť z oboch smerov na hraničnom odpočívadle Brodské. Zemný plyn produkuje výrazne menej škodlivých emisií.

Slovensko tak ponúka na hlavných tranzitných koridoroch alternatívu k bežným fosílnym palivám. Čerpacia stanica je samoobslužná, funguje nepretržite a dá sa na nej platiť bežnými platobnými kartami.

„Čo sa týka D2 od českých hraníc až po maďarské alebo rakúske, je to ideálna pozícia. Najbližšia LNG stanica je pri Prahe, čiže áno, strategické miesto a určite to privítajú všetci motoristi, ktorí majú LNG a CNG pohony,“ uviedol riaditeľ rozvoja podnikania v SPP Rastislav Nemec.

„Sme hrdí na to, že v našom kraji máme už dve takéto čerpacie stanice, ktoré súvisia s Green Energy a budeme určite ďalej s veľkou ambíciou budovať najekologickejší kraj v Slovenskej republike,“ dodala podpredsedníčka Trnavského samosprávneho kraja Veronika Buc.

Pozrite si video:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny