Na hlavný obsah

Líder PS Michal Šimečka potvrdil, že je pripravený vzdať sa postu predsedu vlády v prospech Petra Pellegriniho

PS bude trvať na obsadení postu ministra vnútra.

Líder PS Michal Šimečka potvrdil, že je pripravený vzdať sa postu predsedu vlády v prospech Petra Pellegriniho
Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka. Foto: SITA/Diana Černak

Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka oceňuje rozhodnutie predsedníctva KDH odmietnuť koalíciu so stranou Smer-SD a potvrdiť ochotu ďalej rokovať o štvorkoalícii. Ide podľa neho o dôležitý impulz do ďalších rokovaní. Napísal to na sociálnej sieti.

„Zároveň chcem potvrdiť, že v záujme vytvorenia štvorkoalície som pripravený vzdať sa postu predsedu vlády v prospech Petra Pellegriniho, pričom PS bude trvať na obsadení postu ministra vnútra,“ napísal líder PS.

Dodal, že PS je „skutočne pripravené zabojovať o to, aby nám tu nevládol Robert Fico a aby Slovensko bolo demokratickou a proeurópskou krajinou, kde je garantovaný právny štát“.

Podľa podpredsedu SaS Branislava Gröhlinga je potrebné ponúknuť Hlasu-SD aj pozíciu ministra vnútra.

Gröhling poukázal na to, že Hlas-SD si môže ako jediný vyberať, s kým pôjde do vlády. „Napokon som rád, že sa PS rozhodlo dať ponuku Hlasu na premiéra. Navyše, ďalšou potešujúcou správou je, že po včerajšku je opäť za rokovacím stolom aj KDH,“ podotkol.

Na výber sú podľa neho dve možnosti. „Štvrtá vláda Smeru alebo vláda s Hlasom. Buď bude mať Smer pod palcom kompletne celý štát alebo vznikne slušná prozápadná vláda,“ doplnil Gröhling. Je podľa neho treba vyvinúť maximálne úsilie, aby vznikla vláda bez Smeru-SD.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko