Na hlavný obsah

Nominácia T. Tarabu nie je podľa opozície žiadnym víťazstvom. Považujú ho za rovnako nebezpečného ako R. Huliaka

Prezidentský palác zatiaľ nereagoval.

Nominácia T. Tarabu nie je podľa opozície žiadnym víťazstvom. Považujú ho za rovnako nebezpečného ako R. Huliaka
Zľava Rudolf Huliak a Tomáš Taraba. Foto: TASR/Dano Veselský a Pavel Neubauer/koláž RTVS

Prezidentský palác zatiaľ na zmenu nominácie na ministra životného prostredia nereagoval. Opozícia však považuje vysunutie Tomáša Tarabu na túto pozíciu za rovnako nebezpečnú ako bola nominácia Rudolfa Huliaka. Podľa viacerých strán však smerujú do budúcej vlády oveľa toxickejšie mená.

Nominácii Tomáša Tarabu na post ministra životného prostredia sa v relácii Rádiožurnál v Rádiu Slovensko venoval redaktor RTVS Matej Baránek:

Rošáda SNS nie je pre agendu životného prostredia žiadnym víťazstvom – reaguje za Progresívne Slovensko Zora Jaurová. Z tohto dôvodu považuje nomináciu Tomáša Tarabu za škodlivú.

„Je to človek, ktorý je aj z odborného aj z politického hľadiska pre rezort životného prostredia rovnako nebezpečný ako Rudolf Huliak. Líši sa možno uhladenejšími vyjadreniami, ale jeho návrhy zákonov z minulého volebného obdobia hovoria za všetko,“ vyhlásila Jaurová.

Ľubomír Galko z hnutia OĽANO a priatelia je naopak presvedčený, že nominácia Huliaka slúžila na zakrytie iných nominácií vo vznikajúcej vláde. „V tej vláde sú alebo budú oveľa toxickejšie mená a ak niekoho mala pani prezidentka vetovať alebo nevymenovať, tak to mali byť práve títo ľudia,“ skonštatoval.

Konkrétne hovorí o nominácii Smeru-SD na ministra obrany – a to v podobe Roberta Kaliňáka. KDH naopak vyrušuje, že Tomáš Taraba nemá výrazné skúseností s environmentálnou politikou.

„On sa skôr profiloval na ministerstvo hospodárstva, nie na životné prostredie. Uvidíme aké budú jeho prvé kroky,“ povedal šéf hnutia KDH Milan Majerský. Napriek tomu tvrdí, že ide o menej kontroverznú osobu ako je Huliak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál