Na hlavný obsah

Vyhrala túžba zložiť vládu, prezidentka Tarabovu nomináciu pravdepodobne prijme, myslí si Hřích

Prvý krízový krok podľa neho klub SNS zvládol.

Vyhrala túžba zložiť vládu, prezidentka Tarabovu nomináciu pravdepodobne prijme, myslí si Hřích
Na snímke zľava predseda SNS Andrej Danko, Rudolf Huliak a Tomáš Taraba. Foto: RTVS

Vyhrala túžba zložiť vládu. Takto okomentoval rozhodnutie stiahnuť nomináciu Rudolfa Huliaka na ministra životného prostredia riaditeľ prieskumnej agentúry AKO Václav Hřích.

„Videli sme, že bez poslancov klubu SNS by vládu nemohli zložiť, nezískala by dôveru.Tam bol aj motív toho kompromisu, že pán Huliak sa vzdal nominácie a nahradil ho pán Taraba,“ myslí si Hřích.

Zároveň upozornil, že Danko na tlačovej konferencii zdôraznil, že klub SNS je stabilný. „Zdá sa, že v tomto prvom krízovom kroku to SNS zvládla, uvidíme ako to bude ďalej,“ povedal.

Podľa neho prezidentka Zuzana Čaputová nomináciu Tomáša Tarabu na post ministra životného prostredia prijme. „Keď sme videli argumenty, ktoré z Prezidentského paláca zazneli, prečo pôvodný kandidát nie, tak niečo podobné by pani prezidentka na Tomášovi Tarabovi nájsť nevedela,“ skonštatoval.

Robert Fico (Smer-SD) chcel, aby bola nová vláda vymenovaná už v stredu (25. 10.), aby vo štvrtok mohol odcestovať na samit do Bruselu ako premiér. Aj toto podľa Hřícha prispelo k rýchlej rekcii SNS.

„Na stretnutí v Bruseli sa bude rokovať aj o príprave migračného paktu. Je to téma, pri ktorej sa Robert Fico relatívne veľmi vyhraňuje, podobný názor na túto agendu má aj SNS. Toto bol zrejme ďalší motív, okrem toho, aby boli schopní zložiť vládu,“ myslí si Hŕích.

Vypočujte si, aké motivácie mala SNS podľa Václava Hřícha na to, aby stiahla nomináciu Rudolfa Huliaka na post ministra životného prostredia:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko