Na hlavný obsah

Po začatí kontrol na hraniciach so SR česká polícia zachytila už desiatky nelegálnych migrantov

Kontrolujú vytipované vozidlá.

Po začatí kontrol na hraniciach so SR česká polícia zachytila už desiatky nelegálnych migrantov
Na snímke česká polícia kontroluje hraničné priechody so SR. Foto: Twitter/ PolicieCZ

Krátko po tom, ako Česko začalo na hraniciach so SR kontrolovať vytipované vozidlá, zachytila česká polícia už desiatky nelegálnych migrantov. Uviedla to v stredu (4. 10.) na sociálnej sieti X.

„Krátko po začatí opatrenia sme na hraničnom priechode Šance zaistili v dodávkovom vozidle skupinu 19 migrantov. Išlo o 16 mužov a tri deti. Po vodičovi, ktorý ešte pred policajnou kontrolou zastavil auto a utiekol, pátrame,“ napísali moravskosliezski policajti.

V Juhomoravskom kraji zachytili skupinu utečencov v utorok pred polnocou. „V utorok večer okolo 22.00 hod kontrolovali policajti na diaľnici D2 pri Hustopečiach zahraničnú dodávku, v ktorej sa tiesnilo 20 migrantov zo Sýrie,“ spresnila polícia. Prevádzača na mieste zadržali.

V stredu ráno na diaľnici D2 hliadka vypátrala štyroch Sýrčanov a ďalšia skupina 13 migrantov sa v ranných hodinách sama prihlásila na policajnom oddelení v Hustopečiach.

Polícia spolu s colníkmi zastavuje okrem vytipovaných áut aj medzinárodné autobusy a kontroluje vlakovú dopravu. V Zlínskom kraji v stredu dopoludnia zachytila v medzinárodnom vlaku dvoch nelegálnych migrantov zo Sýrie, ktorí cestovali zo Slovenska. „Migrantom odoprieme vstup na naše územie,“ dodali zlínski policajti.

Česko zaviedlo od polnoci z utorka na stredu náhodné kontroly po celej dĺžke hranice so SR. Vláda chce takto bojovať proti prevádzačom a nelegálnej migrácii. Kontroly na hraniciach so Slovenskom zaviedlo v rovnakom čase aj Poľsko a Rakúsko. Platiť by mali do 13. októbra, ich prípadné predĺženie bude podľa českej vlády závisieť od aktuálnej situácie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet