Na hlavný obsah

Policajný pes v Česku pri zásahu proti migrantom pohrýzol do tváre štvorročné dieťa

Incident sa stal ešte v piatok.

Policajný pes počas zásahu proti nezákonným migrantom v okrese Břeclav pohrýzol do tváre štvorročne kurdské dievča. TASR o tom informovala na základe pondelkovej (23. 10.) správy spravodajského servera Novinky.cz.

Správu o zranení dieťaťa zverejnila na sociálnych sieťach polícia a ju neskôr pre Novinky.cz potvrdila. Incident sa stal v piatok 20. októbra pri obci Lanžhot. Pohryzené dieťa previezli do nemocnice v Brne, odkiaľ by ho však mali čoskoro prepustiť. Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS) preskúma možné pochybenie psovoda.

„Pri pátraní po horúcej stope po utekajúcom prevádzačovi došlo k nečakanej reakcii služobného psa na náhly vonkajší podnet,“ uviedol hovorca polície Juhomoravského kraja Bohumil Malášek.

Polícia sa v pondelok k udalosti vyjadrila aj na sociálnej sieti, kde vyjadrila ľútosť v spojitosti so zranením dievčaťa.

Kurdská rodina podľa svojich vyjadrení, ktoré sprostredkovala tlmočníčka z turečtiny, uviedla, že do ČR pricestovala nezákonne vo vozidle, ktorým cestovali aj ďalšie dve rodiny. Vodič ušiel po tom, ako vozidlo zastavila policajná hliadka a cudzincov zadržala.

Tlmočníčka tiež povedala, že nikto z rodiny dievčaťa nekládol odpor. Sedeli v tráve pri aute a čakali na pokyny polície. Vtedy k dieťaťu pribehol policajný pes bez náhubku a pohrýzol ho do tváre. Kurdská rodina musí podľa platnej legislatívy po prepustení dievčaťa z nemocnice opustiť krajinu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet