Na hlavný obsah

Pri ruskom útoku v Chersonskej oblasti bolo zranených viac ako desať osôb, vrátane ženy (27) a jej dieťaťa

Za posledných 24 hodín uskutočnili ruské sily 59 útokov na oblasť.

Pri ruskom útoku v Chersonskej oblasti bolo zranených viac ako desať osôb, vrátane ženy (27) a jej dieťaťa
Ilustračný obrázok - Ukrajinskí vojaci Foto: TASR/AP

Pri ruskom útoku v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny bolo zranených viac ako desať osôb, vrátane 27-ročnej ženy a jej deväťmesačného dieťaťa. Uviedol to podľa médií šéf oblastnej správy Oleksandr Prokudin. Za posledných 24 hodín uskutočnili ruské sily 59 útokov na Chersonskú oblasť, vrátane 19 ostreľovaní mesta Cherson, dodala správa regiónu.

Prokudín neskôr informoval o ďalšom ostreľovaní a ďalšom zranenom dieťati: v dedine Kindyjka, kde už skôr utrpeli zranenia tri staršie ženy, ruská paľba ťažko zranila 11-ročné dievča. Za 24 hodín bolo v Chersonskej oblasti zranených celkovo 16 civilistov, dodal denník Ukrajinska pravda na webe.

Agentúra Reuters upozornila, že správy nebolo možné nezávisle overiť. Rusko sa k situácii bezprostredne nevyjadrilo.

„Chersonská oblasť zažila ďalšiu strašnú noc,“ uviedol Prokudin na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že mladá žena a jej dieťa boli hospitalizovaní so stredne ťažkými zraneniami. Zranený bol podľa neho tiež zdravotník Červeného kríža. Pri útoku bolo poškodených niekoľko domov a vedenie plynu.

Ďalší štyria civilisti, vrátane dieťaťa, utrpeli zranenia po tom, ako v nedeľu východoukrajinské mesto Kosťantinivka zasiahla ruská raketa Iskander, napísala na svojom webe Ukrajinska pravda s odvolaním sa na prokuratúru. Ruská strela zasiahla obytný dom. Pri explózii bolo zranené deväťročné dievča, jej matka vo veku 44 rokov, šesťdesiatštyriročná žena a jej štyridsaťjedenročný syn. Zdravotníci im na mieste poskytli prvú pomoc a previezli do nemocnice, dodal list.

Rusko od začiatku invázie na Ukrajinu vo februári 2022 často vykonáva letecké údery a ostreľovanie Ukrajiny. Kyjev tvrdí, že jeho protiofenzíva na juhu a východe pozvoľna postupuje.

Obe strany popierajú, že by sa zameriavali na civilistov. Pri útokoch, ktoré zasiahli obytné oblasti aj energetické, obranné, prístavné, obilné a ďalšie zariadenia, však už zahynuli na Ukrajine tisíce civilistov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet