Na hlavný obsah

Výpadok elektriny spôsobil v Slovnafte odstávku. Zvýšený hluk a zápach môže pokračovať niekoľko dní

Ide o nábehové práce.

V rafinérii Slovnaft v Bratislave ohlásili mimoriadnu odstávku. Súvisí s výpadkom elektriny, v dôsledku ktorého museli odstaviť viacero výrobných jednotiek. Informáciu rafinérie tlmočila mestská časť Vrakuňa na sociálnej sieti. Mimoriadnu odstávku pre web spravy.rtvs.sk potvrdila aj Tatiana Novotná z Odboru komunikácie spoločnosti Slovnaft.

Po obnovení dodávok elektriny začala firma s postupným nábehom výrobných jednotiek. Spoločnosť avizovala, že práce potrvajú niekoľko dní, pričom sa môže opakovať riadené spaľovanie na poľných horákoch, zvýšený hluk či zápach. Nábehové práce podliehajú kontrole.

Výpadok elektrickej energie bude rafinéria vyšetrovať. „Ospravedlňujeme sa obyvateľom z okolia rafinérie za dočasné zníženie komfortu. Hoci spaľovanie na poľných horákoch a následný dym vyzerali hrozivo, podľa meraní na našich monitorovacích staniciach nedošlo k prekročeniu limitných hodnôt znečisťujúcich látok v ovzduší,“ priblížila Novotná.

Emisné hodnoty aj z meracích staníc rafinérie Slovnaft môžu obyvatelia sledovať na stránke shmu.sk v sekcii ovzdušie. „Informácie sú verejne dostupné aj cez aplikáciu Sused Slovnaft,“ dodala Novotná.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny