Na hlavný obsah

Diskusia o vyslovení nedôvery ministrovi Šutajovi Eštokovi: Opozícia tvrdí, že vládna koalícia naťahuje čas

Opozícia kritizovala počas schôdze postupy vládnej koalície.

Diskusia o vyslovení nedôvery ministrovi Šutajovi Eštokovi: Opozícia tvrdí, že vládna koalícia naťahuje čas
Na snímke uprostred minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Foto: TASR/Jaroslav Novák

Poslanci Národnej rady (NR) SR budú pokračovať v diskusii k návrhu na odvolanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) v stredu (29. 11.) o 9.00 h. Vystúpiť by malo ešte päť ústne prihlásených rečníkov. Hlasovanie sa predpokladá o 11.00 h.

O návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi začalo plénum rokovať vo štvrtok (23. 11.). Premiér Robert Fico (Smer-SD) v úvode rokovania deklaroval, že minister vnútra má jeho dôveru a vláda s návrhom na odvolanie nesúhlasí.

Viackrát vystúpil aj Šutaj Eštok. Trvá na tom, že pri postavení vyšetrovateľov mimo službu konal zákonne. Podčiarkol, že spomínaní vyšetrovatelia sú naďalej obvinení, preto sú postavení mimo službu. Návrh na jeho odvolanie označil za neopodstatnený a argumenty opozície za frašku.

Diskusiu môžete sledovať aj tu:

Opozícia chce Šutaja Eštoka odvolať pre čistky vo vedení polície. Tvrdí, že minister porušil zákon, keď nekomunikoval s Úradom pre ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti pri rozhodnutí o postavení vyšetrovateľov mimo služby, pričom títo mali status chráneného oznamovateľa.

Kritizuje tiež opatrenia na slovensko-maďarských hraniciach, ktoré považujú jej predstavitelia za divadlo.

Opozícia kritizovala počas schôdze postupy vládnej koalície, prekážalo im, že koalícia naťahuje čas opakovanými vystúpeniami a neumožňuje tak opozícii riadne sa vyjadriť. Predstavitelia opozície sa dostali k slovu v pléne v utorok (28. 11.), keď tvorili väčšinu rečníkov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko