Na hlavný obsah

Zomrela staršia sestra bývalého amerického prezidenta Maryanne Trumpová Barryová (†86)

Potvrdil to syn exprezidenta Donald Trump mladší.

Zomrela staršia sestra bývalého amerického prezidenta Maryanne Trumpová Barryová (†86)
Na archívnej snímke staršia sestra amerického exprezidenta Maryanne Trumpová Barryová. Foto: TASR/AP

Maryanne Trumpová Barryová, staršia sestra amerického exprezidenta Donalda Trumpa a bývalá federálna sudkyňa, zomrela vo veku 86 rokov. Potvrdil to v pondelok (13. 11.) syn bývalého prezidenta Donald Trump mladší. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

„Keď som sem dnes ráno prišiel, dozvedel som sa, že moja teta zomrela,“ povedal Donald Trump mladší novinárom. Vyhlásil to pred budovou súdu na newyorskom Manhattane, kde vypovedal v občianskoprávnom procese svojho otca vo veci podvodu.

„S jej vnukom sme si veľmi blízki, stále sa stretávame, a tak je to samozrejme ťažký deň, ale bohužiaľ je to tak,“ povedal.

Našli ju ležať v bezvedomí v spálni

Trumpová Barryová zomrela vo svojom dome na Manhattane a podľa správ médií ju našli v pondelok skoro ráno.

Newyorská polícia uviedla, že 86-ročnú ženu našli v bezvedomí a bez reakcie v spálni bytu na Piatej Avenue a neskôr potvrdili jej smrť. Keďže prebiehalo vyšetrovanie, jej totožnosť polícia nemohla byť bezprostredne zverejniť.

Trumpovú Barryovú vymenoval v roku 1983 vtedajší prezident Ronald Reagan za sudkyňu okresného súdu v New Jersey, neskôr sa stala sudkyňou federálneho odvolacieho súdu. Do dôchodku odišla v roku 2019. Zanechala po sebe jedného syna.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet