Na hlavný obsah

Arizona poslala Kelemena späť na farmu do Tucsonu, Slovák už stihol streliť rozhodujúci gól

V desiatich tohtosezónnych zápasoch pripísal bod za asistenciu.

Arizona poslala Kelemena späť na farmu do Tucsonu, Slovák už stihol streliť rozhodujúci gól
Na snímke slovenský hokejový útočník Miloš Kelemen. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejista Miloš Kelemen sa sťahuje z prvého tímu Arizony Coyotes späť na farmu do AHL. Vedenie klubu NHL ho poslalo do rezervného mužstva Tucson Roadrunners, v ktorom aj odštartoval túto sezónu.

Kelemen dostal pozvánku do prvého tímu 13. novembra. Odvtedy dostal šancu v desiatich zápasoch Arizony, v ktorých si pripísal bod za asistenciu. V uplynulých troch stretnutiach nefiguroval v zostave Coyotes, keď bol len zdravý náhradník.

Dvadsaťštyriročný krídelník bude ďalej pokračovať v Tucsone, kde v úvodných 12 dueloch sezóny zaznamenal osem bodov za tri góly a päť asistencií.

Celkovo má Kelemen počas dvoch ročníkov na konte 24 štartov v zámorskej profilige so ziskom dvoch bodov (1+1). Informoval o tom portál CBS Sports.

Kelemen sa ihneď gólovo presadil

Slovenskí hokejisti majú za sebou vydarenú noc v nižšej zámorskej súťaži AHL. Jakub Demek a Martin Chromiak zaznamenali zhodne dva body za gól a asistenciu, po návrate na farmu sa strelecky presadil aj Miloš Kelemen, ktorý strelil víťazný gól Tucsonu. Asistenciou prispel k výhre Patrik Koch.

Demek dosiahol druhý presný zásah v sezóne, keď vsietil víťazný gól Hendersonu v domácom zápase s Coachella Valley (5:1). Pridal aj jednu asistenciu a pripísal si dva plusové body. Za hostí nastúpil jeho krajan Marián Studenič, ale v treťom zápase za sebou vyšiel bodovo naprázdno.

Dvojbodový duel zažil aj Chromiak, ktorý strelil svoj siedmy gól v sezóne a zaznamenal aj asistenciu. Jeho Ontario však prehralo na ľade Abbotsfordu 2:5. Chromiaka vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Kelemen sa vrátil z prvého tímu Arizony na farmu do Tucsonu a hneď aj skóroval v dueli proti San Jose. Jeho gól mal navyše prívlastok víťazný, Roadrunners vyhrali na ľade San Jose 8:6. Bol to jeho tretí gól v sezóne v AHL, pripísal si aj dva plusové body. Jeho spoluhráč Patrik Koch asistoval pri prvom góle hostí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport