Na hlavný obsah

NHL: Ani jeden zo štyroch Slovákov sa z víťazstva netešil, osobné štatistiky si vylepšil len Pospíšil

Pospíšil asistoval v 23. minúte pri góle Nazema Kadriho na 2:1.

NHL: Ani jeden zo štyroch Slovákov sa z víťazstva netešil, osobné štatistiky si vylepšil len Pospíšil
Hráč Vegas Golden Knights William Karlsson (71) oslavuje so spoluhráčmi po tom, ako skóroval proti Calgary Flames, Foto: TASR/AP

Hokejisti Calgary v zostave s dvoma Slovákmi prehrali v zámorskej NHL vo Vegas 4:5 pp. Víťazný gól strelil štvorbodový Mark Stone (2+2). Za hostí nastúpili Adama Ružička a Martin Pospíšil, ktorý zaznamenal asistenciu. Celkovo boli v noci na stredu v akcii štyria Slováci.

Arizona s Milošom Kelemenom prehrala na ľade Pittsburghu 2:4, Tampa Bay s Erikom Černákom nestačila vonku na Vancouver 1:4. Auston Matthews z Toronta a Brock Boeser z Vancouveru ako prví v sezóne prekonali 20-gólovú métu a sú na čele tabuľky strelcov.

Pospíšil bodoval takmer po mesiaci

Calgary vyhrávalo na ľade súpera v druhej tretine dvakrát o jeden gól. Predĺženie pre „plamene“ však musel zachrániť presne minútu pred koncom tretej periódy Jegor Šarangovič, Stone nakoniec rozhodol po 71 sekundách extračasu.

Pospíšil asistoval v 23. minúte pri góle Nazema Kadriho na 2:1, keď udržal puk v útočnom pásme, poslal ho medzi kruhy na Connora Zaryho a jeho strelu tečoval Kadri do siete. Slovák tak bodoval prvýkrát po deviatich zápasoch a šiestykrát vo svojom 17. stretnutí.

Predtým si naposledy pripísal bod 18. novembra, keď skóroval proti NY Islanders. Na ľade strávil 11:57 minúty a pripísal si aj plusku, dva hity a dve strely na bránku. Jeho krajan a spoluhráč Ružička odohral 8:06 minúty s tromi strelami.

„Bol to vyrovnaný zápas, v tretej tretine domáci skóre otočili, ale dokázali sme vydolovať aspoň bod,“ zhodnotil tréner „plameňov“ Ryan Huska, ktorého tím prehral piaty z uplynulých šiestich stretnutí.

Penguins zdolali Arizonu po jedenásty raz po sebe

Penguins zvíťazili v jedenástom vzájomnom zápase s Arizonou za sebou. Hostia zaznamenali štvrtú prehru v rade, domáci ukončili rovnako nepriaznivú šnúru práve proti Coyotes. Brankár domácich Connor Ingram dosiahol napriek trom inkasovaným gólom 93-percentnú úspešnosť so 40 zákrokmi.

Jeho slovenský spoluhráč Kelemen mal svoj druhý najnižší ice time v NHL, keď odohral len 5:53 minúty a pripísal si jednu strelu na bránku.

Tampa išla proti Vancouveru do vedenia po 95 sekundách hry zásluhou Braydena Pointa, ďalší gól však už nepridala. O necelých päť minút neskôr vyrovnal Andrej Kuzmenko a nasledoval čistý hetrik jeho spoluhráča Brocka Boesera, ktorý tak má v sezóne na konte 21 presných zásahov.

Černák hral v elitnej formácii a na ľade strávil 18:39 minúty. Zápas ukončil s mínuskou, dvoma trestnými minútami za držanie a rozdal tri hity. „Je to úžasné, najmä v porovnaní s minulou sezónou,“ tešil sa Boeser, ktorý mal v uplynulom ročníku bilanciu 18 gólov v 74 dueloch.

Na konte má už päť hetrikov v NHL. „Musím sa naďalej sústrediť na to, čo mi prináša úspech. Každý deň tvrdo pracujem a chcem pomôcť môjmu tímu k víťazstvám.“

Štvorbodový Matthews

Auston Matthews bol hlavnou hviezdou Toronta vo víťaznom stretnutí na ľade NY Rangers. Pod triumf 7:3 sa podpísal dvoma gólmi a dvoma asistenciami, bol to jeho prvý štvorbodový večer v sezóne.

V uplynulých piatich dueloch nastrieľal sedem gólov. „Mám pocit, že som chytil správny rytmus,“ povedal po zápase americký útočník, ktorý je s Boeserom top strelcom súťaže. Obaja majú na konte po 21 presných zásahov.

Mitchell Marner sa pridal k Matthewsovi dvoma zásahmi a asistenciou. Blake Wheeler skóroval za Rangers dvakrát, Mika Zibanejad mal bilanciu 1+1. Jednu asistenciu mal za domácich Artemij Panarin a bol to jeho 700. bod v NHL (232+468), jeho spoluhráč Jacob Trouba sa zasa dostal na métu 300 bodov (72+228).

V St. Louis skončil tréner

Hokejisti St. Louis nestačili doma na Detroit 4:6 a po štvrtej prehre za sebou skončil na svojom poste ich tréner Craig Berube. Nahradil ho Drew Bannister, ktorý doteraz pôsobil ako kouč Springfieldu v AHL.

Berube bol na striedačke Bluesmanov od novembra 2019 a hneď v tej istej sezóne ich priviedol k zisku Stanleyho pohára. Jeho tím je teraz na šiestej priečke v Centrálnej divízii. „V zápase sme urobili veľa dobrých vecí a dali sme dosť gólov na to, aby sme vyhrali. V defenzíve sme to však nezvládli,“ povedal Berube.

McDavid natiahol svoju bodovú šnúru

Connor McDavid natiahol svoju bodovú šnúru na 10 zápasov, dvoma asistenciami pomohol Edmontonu k triumfu nad Chicagom 4:1. Počas tejto série nazbieral 25 bodov (6+19). Jediný gól hostí si pripísal Connor Bedard, draftová jednotka z tohto roku.

Bol to jeho dvanásty presný zásah v sezóne, na konte má rovnaký počet asistencií. Pre Bedarda to bol prvý duel proti McDavidovi, jednotke draftu 2015. Edmonton vyhral ôsmy zápas za sebou a je jeden duel od vyrovnania klubového rekordu v tomto ukazovateli. Evan Bouchard mal dve asistencie a bodoval v 12. stretnutí v rade.

Filip Forsberg stanovil 10. gólom v predĺžení nový klubový rekord Nashvillu. Skóroval už v 18. sekunde extračasu a zariadil víťazstvo svojho tímu nad Philadelphiou 3:2. V historických klubových štatistikách predstihol v tomto ukazovateli Davida Legwanda. Flyers boli strelecky jasne aktívnejší, no 37 zákrokmi sa blysol brankár „predátorov“ Juuse Saros.

Joey Daccord zaznamenal svoje prvé čisté konto v NHL, keď pomohol 24 zákrokmi Seattlu ukončiť osemzápasovú sériu prehier. Aj vďaka nemu Kraken zdolali Floridu 4:0.

„Fantázia. Som veľmi vďačný za príležitosť chytať v NHL a za to, že trénerský štáb a chalani mi veria. Pridať čisté konto a to ešte proti takému kvalitnému tímu je pre mňa veľmi výnimočné,“ uviedol 27-ročný brankár.

Hráči San Jose vyhrali tretí z uplynulých štyroch stretnutí, doma zdolali Winnipeg 2:1. Rozhodujúci gól zaznamenal švédsky útočník William Eklund v presilovke v 56. minúte. Hostia ukončili štvorzápasovú šnúru víťazstiev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport