Na hlavný obsah

NHL: Edmonton triumfoval nad Minnesotou, víťaznú sériu natiahol na šesť zápasov

Rozhodol obranca Oilers Evan Bouchard, ktorý bodoval v desiatom súboji po sebe.

NHL: Edmonton triumfoval nad Minnesotou, víťaznú sériu natiahol na šesť zápasov
Hráči Edmontonu Oilers oslavujú gól. Foto: TASR/AP

Hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili v nočnom stretnutí zámorskej NHL nad Minnesotou Wild 4:3 a svoju sériu výhier natiahli už na šesť zápasov. O triumfe rozhodol v 42. minúte obranca Evan Bouchard, ktorý mal bilanciu 2+1 a bodoval v desiatom súboji po sebe (4+11).

Celkovo má na konte v 24 súbojoch prebiehajúcej sezóny už 27 bodov (7+20) a v produktivite zadákov je tretí.

Na všetkých góloch „olejárov“ sa podieľal Ryan Nugent-Hopkins (0+4), Leon Draisaitl a Connor McDavid si pripísali zhodne gól a asistenciu. Brankár domácich Stuart Skinner kryl 17 striel, jeho náprotivok Marc-Andre Fleury až 36.

V drese Wild zaznamenal Matt Boldy gól a asistenciu. Minnesota prehrala druhý duel po sebe, predtým ťahala štvorzápasovú víťaznú sériu.

Hráči Columbus zdolali St. Louis 5:2 a pretrhli sériu troch prehier. Potiahol ich útočník Jegor Činakov, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu, za Blues skóroval dvakrát Robert Thomas.

Pod domáci triumf sa veľkou mierou podpísal mladý brankár Jet Greaves, ktorý kryl 41 striel súpera, z toho až 23 v tretej tretine, a pripísal si prvé víťazstvo v druhom štarte v NHL.

Florida na vlastnom ľade vyhrala nad Pittsburghom 3:1 a pripísala si druhý triumf za sebou. Penguins natiahli sériu prehier na štyri stretnutia.

Výsledky zápasov NHL

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport