Na hlavný obsah

A. Danko potvrdil, že pôjde do prezidentského boja. Pôjdem proti takým nebezpečným ľuďom ako vy, povedal M. Šimečkovi

Vyhlásil to v relácii O 5 minút 12.

A. Danko potvrdil, že pôjde do prezidentského boja. Pôjdem proti takým nebezpečným ľuďom ako vy, povedal M. Šimečkovi
Zľava predseda SNS Andrej Danko a predseda PS Michal Šimečka v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Foto: RTVS

Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) v relácii RTVS O O 5 minút 12 vyhlásil, že pôjde do prezidentského boja. „Poviem vám niečo exkluzívne, presvedčili ste ma, že pôjdem do prezidentského boja. Pôjdem proti takým špinavým a nebezpečným ľuďom, ako ste vy,“ povedal, odkazujúc na lídra Progresívneho Slovenska Michala Šimečku.

Neskôr dodal, že ešte nie je isté, či bude kandidovať on sám. Uviedol, že ak bude vidieť, že má málo hlasov, tak sa spojí s najsilnejším národným kandidátom. Spomenul pritom Štefana Harabina. „Ak by som videl, že nemám silný národný hlas, podporím iný silný národný hlas,“ vyhlásil.

Dankove vyhlásenia o možnej kandidatúre na prezidenta prišli po tom, ako v relácii prebehla debata o jeho dopravnej nehode zo štvrtka (11. 1.), kedy šéf národniarov zdemoloval v bratislavskej Dúbravke semafor a z miesta odišiel.

Pozrite si reportáž o možnej prezidentskej kandidatúre Andreja Danka v Správach RTVS:

Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS) v relácii RTVS O O 5 minút 12 vyhlásil, že pôjde do prezidentského boja.

Danko pri tejto príležitosti pripomenul dopravnú nehodu špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica z roku 2016, pri ktorej Lipšic zrazil a usmrtil dôchodcu. „Keď niekto niekoho zrazil a zabil na priechode, tak sa mohol stať špeciálnym prokurátorom, ale keď niekto zrazí semafor, tak nemôže byť prezident? Tak ja vám ukážem, že idem do boja,“ povedal šéf národniarov.

Za nehodu sa ospravedlnil

Danko sa za nehodu a svoje následné konanie v relácii RTVS opakovane ospravedlnil. Povedal, že kontaktoval magistrát a škodu vo výške asi 1 500 eur zaplatí. „Starostovi Dúbravky som povedal, že ak budú nejaké verejno-prospešné práce, tak tam sám a dobrovoľne prídem,“ dodal.

„Odišiel som preto, lebo ako stará škola som bol v tom, že ak človek spôsobí škodu do 3 900 eur, tak nemusí ostať na mieste. Bola polnoc, semafor bol vypnutý a ja som išiel ošetriť aj nejaké svoje zranenia domov,“ vysvetľoval Danko svoje konanie.

„Našťastie na tom mieste nestal žiadny chodec. Je mi to úprimne ľúto, hanbím sa. Skúšal som nové vozidlo, ktoré mi doviezli – škodovku – a dopadlo to zle,“ povedal.

Poslanec za hnutie Slovensko Michal Šipoš tvrdil v sobotu (14. 1.) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, že Danko sa, podľa jeho informácií, správal k policajtom agresívne. Danko to označil za klamstvá.

Šéf národniarov sľúbil, že sa auta nedotkne, kým táto vec nebude vyšetrená. „Ked mi zoberú vodičský preukaz a budú mi kázať zametať Dúbravku, tak ju budem zametať od rána do večera,“ povedal.

Danko: Nepil som, bol som zranený

„Každý kto má vodičák vie, že ak spôsobí dopravnú nehodu, tak má zostať na mieste, už len preto, aby sa vylúčilo či požil pred cestou alkohol,“ kritizoval Dankovo konanie poslanec NR SR Michal Šimečka (PS).

„Ústavný činiteľ má ísť verejnosti príkladom, má konať podľa zákona, mal tam ostať,“ dodal. Šimečka avizoval, že Progresívne Slovensko bude žiadať o zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR, kde budú žiadať odvolanie Andreja Danka z postu podpredsedu parlamentu. „My ako PS máme 30 podpisov, ktoré stačia na zvolanie mimoriadnej schôdze,“ uviedol.

Danko sa proti jeho obvineniam ohradil. Tvrdí, že pred nehodou alkohol nepil a podrobil sa dychovej skúške. „Nepil som žiaden alkohol, mám ochranku so šoférom. Keby som mal čo i len kvapku, tak sú pri mne za päť minút,“ tvrdí Danko. Podľa jeho slov dychová skúška preukázala, že alkohol nepožil.

„Nebol som opitý, odišiel som lebo som bol zranený,“ vyhlásil. O aké zranenia išlo nespresnil. „Beží trestné konanie, tak viac detailov neuvediem,“ povedal.

„Ak sa ukáže, že som vinný, tak vyvodím zodpovednosť, ale dovtedy ma nechajte sa rozhodnúť,“ uzavrel Danko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko