Na hlavný obsah

Počasie komplikuje železničnú dopravu: Mráz láme koľajnice, pre silný vietor museli niektoré vlaky spomaliť

ŽSR komplikácie eviduje.

Počasie komplikuje železničnú dopravu: Mráz láme koľajnice, pre silný vietor museli niektoré vlaky spomaliť
Archívna snímka - Pracovníci čistia a odmrazujú výhybky v Bratislave.Foto: Ivan Majerský - TASR, 10. januára 2003 Foto: TASR/Ivan Majerský

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali viaceré komplikácie v železničnej infraštruktúre v súvislosti s aktuálnym počasím. Mráz a ďalšie vplyvy počasia spôsobujú lomy koľajníc. Potvrdila to hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová.

Priblížila, že za posledných 24 hodín došlo k lomom koľajníc v úsekoch Vydrník – Poprad-Tatry, Východná – Štrba, Markušovce – Spišské Vlachy a Radvaň – Vlkanová.

Z dôvodu silného vetra bola tiež v niektorých úsekoch znížená rýchlosť vlakov. Ide napríklad o úseky Veľký Horeš – Slovenské Nové Mesto, Slivník – Trebišov či Nižná Myšľa – Krásna nad Hornádom. Mráz v niektorých staniciach spôsobil primŕzanie výhybiek, čo ďalej komplikuje situáciu, dodala Bahýlová.

Slovenský hydrometeorologický ústav informoval, že na stanici Červený Kláštor v okrese Kežmarok klesla teplota na mínus 24,1 stupňa, čo predstavuje najnižšiu hodnotu teploty v prebiehajúcej zime. V utorok (9. 1.) v noci lokálne klesla pod mínus 20 stupňov na Orave, hornom Spiši a Šariši.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika