Na hlavný obsah

Kandidátom na prezidenta je aj historik Patrik Dubovský: Chce byť alternatívou aj pre voličov Harabina či Danka

Jeho kandidatúru podporili poslanci hnutia Slovensko.

Kandidátom na prezidenta je aj historik Patrik Dubovský: Chce byť alternatívou aj pre voličov Harabina či Danka
Historik Patrik Dubovský. Foto: TASR/Jakub Kotian

Poslanci hnutia Slovensko, Za ľudí a Kresťanskej únie (KÚ) podporili okrem Igora Matoviča aj kandidatúru historika z Ústavu pamäti národa Patrika Dubovského. Na tlačovej besede hnutia Slovensko to v stredu (31. 1.) avizoval predseda hnutia Igor Matovič.

Dubovského navrhlo Za ľudí a KÚ. Oficiálne ho ako kandidáta predstavila predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová na tlačovej besede.

„Zámerom mojej kandidatúry je pritiahnuť k voľbám časť voličov s konzervatívno-demokratickým zmýšľaním a hodnotami,“ priblížil Dubovský.

Dodal, že vo voľbách chce byť možnosťou aj pre voličov Štefana Harabina, Andreja Danka či Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). To totiž svojho kandidáta nenominovalo.

Tento krok KDH kritizoval aj Igor Matovič pri ohlasovaní svojej kandidatúry. „KDH radšej strčilo hlavu do piesku, ako by postavilo konzervatívneho kandidáta do prvého kola,“ vysvetlil Matovič. Preto hnutie Slovensko podporilo Dubovského kandidatúru.

Mená kandidátov na prezidenta priniesol predseda poslaneckého klubu Michal Šipoš do podateľne parlamentu v utorok (30. 1.) doslova päť minút pred dvanástou. „Tak sme si povedali, aby to bolo prekvapenie na záver,“ povedal Šipoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko