Na hlavný obsah

Ema Kapustová sa teší z úspechu v Estónsku: Predviedla štyri nuly

Slovenská reprezentantka získala striebro.

Ema Kapustová sa teší z úspechu v Estónsku: Predviedla štyri nuly
Ema Kapustová sa teší z ďalšieho úspechu Foto: TASR/Ján Krošlák

Slovenská biatlonistka Ema Kapustová získala striebornú medailu vo vytrvalostných pretekoch junioriek na 12,5 km na mládežníckych MS v estónskom Otepää. Na strelnici neminula jediný terč a do cieľa prišla s mankom 1:23 min na víťaznú Nemku Juliu Tannheimerovú.


Kapustová potvrdila, že vytrvalostné preteky jej vyhovujú, keďže môže ukázať svoju kvalitu na strelnici.

„Dnes to bolo veľmi náročné. Pociťovala som únavu už v rozjazde a ani na trati sa mi nešlo úplne fajn. Snažila som si sily rozložiť rovnomerne na všetky kolá. Na strelnici som si to strážila. V dnešných podmienkach bolo pravdepodobné, že štyri nuly môžu znamenať dobrý výsledok. Ďakujem servisu za lyže, držalo to vo všetkých kolách rovnako,“ povedala Kapustová podľa slovenskybiatlon.sk.

Ďalšie dve Slovensky skončili v štvrtej desiatke. Kristína Makovínyová na 32. priečke s mankom +8:00,6 a dvoma chybami, Sára Pacerová na 40. s odstupom +9:56,6 a šiestimi nesklopenými terčmi. Alžbeta Garguláková dokončila preteky na 68. mieste so siedmimi chybami a mankom +14:06,1.         

Jakub Borguľa obsadil vo vytrvalostných pretekoch juniorov 41. miesto. Na víťazného Leonharda Pfunda stratil 5:58,4 minúty, keď minul šesť terčov. Na štarte sa predstavili štyria Slováci. Sebastián Ilavský skončil na 63. mieste so stratou 8:40,6 min. Šimon Adamov minul osem terčov a v cieli mu patrila 71. pozícia (+10:41,6). Matej Badáň sa umiestnil na 82. priečke (+12:13,5).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport