Na hlavný obsah

Prezidentka Čaputová mala pozitívny test na covid, musela zrušiť zvyšný program pracovnej cesty v USA

Zrušila aj najbližší program po návrate na Slovensko.

Prezidentka Čaputová mala pozitívny test na covid, musela zrušiť zvyšný program pracovnej cesty v USA
Prezidentka Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala pozitívny test na ochorenie COVID-19. Zrušila preto v nedeľu (4. 2.) v Pittsburghu program posledného dňa svojej pracovnej cesty v USA.

Na univerzite v Pittsburghu mala naplánované stretnutie s krajanskou komunitou a s predstaviteľmi fraternalistických združení, ktoré podporujú Program slovakistických štúdii na univerzite.

Okrem toho mala maliarovi, grafikovi a vedúcej osobnosti amerického hnutia pop-art Andymu Warholovi udeliť – in memoriam – štátne vyznamenanie Rad Bieleho dvojkríža II. triedy za mimoriadne šírenie dobrého mena SR v zahraničí.

„Vyznamenanie, ktoré mal prevziať počas slávnostnej ceremónie v Múzeu Andyho Warhola jeho synovec Donald Warhola, odovzdá v zastúpení prezidentky veľvyslanec SR v USA Radovan Javorčík v náhradnom termíne,“ priblížil hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Doplnil, že vzhľadom na zdravotný stav prezidentka zároveň ruší aj svoj pracovný program po návrate na Slovensko na najbližšie dni.

Slovenská hlava štátu vycestovala na štátnu návštevu do Kanady v pondelok (29. 1.). Navštívila Ottawu a Toronto. Potom sa presunula na pracovnú cestu USA, konkrétne do San Francisca a Pittsburghu. Na Slovensko sa vráti v pondelok (5. 2.), ako sa pôvodne plánovalo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko