Na hlavný obsah

Ivan Korčok chce v druhom kole pridať. S neúspešnými kandidátmi už komunikoval o ďalšom postupe

Výsledok prvého kola volieb hodnotí veľmi pozitívne.

Ivan Korčok chce v druhom kole pridať. S neúspešnými kandidátmi už komunikoval o ďalšom postupe
Na snímke Ivan Korčok. Foto: RTVS

Prezidentský kandidát Ivan Korčok hodnotí výsledok prvého kola volieb veľmi pozitívne. Ubezpečil však, že on ani jeho tím nie sú v oslavnej nálade. Priznal, že víťazstvo je pre neho povzbudivé a poďakoval sa všetkým občanom, ktorí prišli voliť, špeciálne však tým, ktorí podporili jeho.

„Od zavedenia priamej voľby je to najväčšia účasť v prvom kole. Je to sviatok demokracie a takto to má vyzerať,“ vyhlásil pre reláciu RTVS O 5 minút 12 Ivan Korčok.

Od sobotnej (23. 3.) polnoci hovoril Korčok so všetkými, u ktorých je predpoklad, že zdieľajú výzvu, pred ktorou stojí Slovensko, prezradil. „Komunikoval som s Jánom Kubišom, Igorom Matovičom, Krisztiánom Fórrom a pánom Dubovským. Predpokladám, že v najbližších hodinách alebo dňoch sa mi s nimi podarí osobne stretnúť,“ uviedol bývalý diplomat.

Priblížil, že odozva bola dobrá a všetci neúspešní kandidáti, ktorých oslovil, sú pripravení sa s ním stretnúť.

V druhom kole chce mobilizovať všetkých voličov. „Musíme pridať, som si toho veľmi dobre vedomý aj napriek priaznivému výsledku. Uspieť môžem len vtedy, keď oslovím ešte širšie spektrum voličov. Aj tých, ktorí v parlamentných voľbách volili súčasnú vládnu koalíciu,“ vyhlásil.

Rozhovor s Ivanom Korčokom pre reláciu RTVS O 5 minút 12:

Zo stretnutí po Slovensku podľa jeho slov vie, že mnoho voličov vládnych strán je sklamaných, pretože sa nedodáva to, čo bolo prisľúbené.

Voľby v období Veľkej noci Korčok rešpektuje. Dodal, že vie, ako dôležité sú tieto kresťanské sviatky a bude ich ctiť a svätiť. „Ľudia majú mať vtedy pokoj. V ostatných dňoch potom urobíme maximum pre to, aby sme im priblížili to, čo chceme pre Slovensko urobiť,“ uzavrel pre RTVS Korčok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko