Na hlavný obsah

Kúpaliská začali otvárať svoje brány. Viaceré dvihli cenu vstupného, niektoré prichádzajú s novinkami

Úrad verejného zdravotníctva pravidelne kontroluje kvalitu vody.

Kúpaliská začali otvárať svoje brány. Viaceré dvihli cenu vstupného, niektoré prichádzajú s novinkami
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Sezóna kúpalísk sa začala. Viaceré zdražovali a ponúkajú aj novinky. Kvalitu vody Úrad verejného zdravotníctva SR pravidelne kontroluje. Niektoré kúpaliská navštívili aj štáby RTVS.

Na hornom Gemeri je otvorené len jedno kúpalisko v Rožňave. Jeho dominantou je veľký plavecký bazén a trojposchodová skokanská veža.

„Technické služby sa snažili urobiť prípravu v predstihu, aby sme mali v júni už otvorené. Aby to mohli navštevovať aj študenti, deti základných a stredných škôl. No a cez víkendy očakávame väčší nápor,“ uviedol riaditeľ Technických služieb mesta Rožňava Mikuláš Gregor.

Ceny vstupného zvyšovali minulý rok, tento rok ostávajú rovnaké. V ponuke sú aj týždenné a mesačné permanentky.

Téme sa venovali redaktorky RTVS Martina Beshirová, Lucia Hamran Kollárová, Natália Krížová a redaktor Lukáš Urbašík:

Od soboty (24. 6.) bude k dispozícií aj kúpalisko v Revúcej, ktoré pred sezónou zmodernizovalo šatne a sociálne zariadenia. Plážové kúpalisko v Tornali prechádza rekonštrukciou a pre návštevníkov by malo byť k dispozícií od budúceho roka.

Letnú sezónu v piatok (23. 6.) začínajú na kúpalisku v obci Vyhne, ktoré leží v nádhernom prostredí Štiavnických vrchov.

Kúpalisko je v tesnej blízkosti troch okresných miest Banská Štiavnica, Žiar nad Hronom a Žarnovica. Vstupné zostalo oproti minulému roku nezmenené, obyvatelia obce ho majú dokonca za polovicu.

Termálnu vodu a prírodu nájdu návštevníci aj na kúpalisku v obci Kováčová pri Zvolene. Letnú sezónu a vonkajšie bazény otvárajú tento víkend. Vstupné oproti minulému roku zvýšili v súvislosti s vyššími cenami energií.

Novinky v Dunajskej Strede i Bratislave

Hoci teplomer na juhozápade už niekoľko dní ukazuje 30 stupňov Celzia, v Dunajskej Strede na jedinom termálnom aj prírodnom kúpalisku zároveň odštartovali oficiálne letnú sezónu až v piatok.

„Bude to spojené aj s nočným kúpaním, budeme mať otvorené do 00.00 h. Najväčšia novinka je rozšírený Wibit adrenalínový park na jazere – najväčší na Slovensku,“ priblížil riaditeľ Thermalparku Dunajská Streda Gabriel Somogyi.

Vstupné zvyšovali naposledy v januári, asi o 1,50 eur. Ľudí to neodradilo, cestujú sem najmä z Českej republiky. Autokemp bol už v piatok plný a na najbližší mesiac sa vypredalo aj ubytovanie v okolí.

Od tohto roka môžete v Bratislave kúpiť lístky a permanentky elektronicky, ušetríte tým čas aj peniaze. Nákupom elektronického lístka ušetríte minimálne jedno euro, pri permanentke je to ešte viac.

Bratislavské kúpaliská pripravili aj niekoľko noviniek. Kúpalisko v Lamači má ohrev vody v detskom bazéne, Rosnička ponúka špeciálny teqball stôl a na Tehelnom poli pomôže zdravotne znevýhodneným so vstupom do vody zdvihák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko