Na hlavný obsah

Demokrati odovzdali podpisy na odvolanie B. Kollára, mimoriadna schôdza bude v utorok

Podpisy napokon dodali aj liberáli.

Demokrati odovzdali podpisy na odvolanie B. Kollára, mimoriadna schôdza bude v utorok
Na snímke predseda Národnej rady SR Boris Kollár. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) bude v utorok (4. 7.) o 14.00 h. Povedal to Kollár v relácii Téma televízie TA3. Schôdzu iniciovali Demokrati. Podarilo sa im vyzbierať 34 podpisov.

Aj keď to tak v utorok doobeda (27. 6.) nevyzeralo, Demokratom sa ešte do večera podarilo vyzbierať potrebných 30 podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze. Budú na nej odvolávať predsedu parlamentu, ktorý sa pred týždňom priznal, že udrel svoju bývalú partnerku Barboru Richterovú.

Demokratom sa nakoniec podarilo vyzbierať 34 podpisov – 15 dodali Demokrati, 11 poslanci zo SaS, piati z klubu OĽANO. Návrh podporili aj predstavitelia Progresívneho Slovenska či Za ľudí. Podpisy už podali do Národnej rady SR.

Podpisy napokon dodali aj poslanci SaS, ktorí pôvodne navrhovali zaradiť do programu schôdze aj Istanbulský dohovor. To sa však nestalo. Demokrati sa obávali, že by mohla nastať taká situácia, ako keď poslanci diskutovali o dohovore naposledy. Vtedy na niekoľko dní zablokovali parlament a nakoniec prijali odmietavé stanovisko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál