Na hlavný obsah

Podvodníci, ktorí okrádali seniorov, skončili v putách. Trojicu páchateľov poslal súd do väzby

Hrozí im desať až 15 rokov za mrežami.

Podvodníci, ktorí okrádali seniorov, skončili tento týždeň v putách. Pod rôznymi legendami vylákali od dôchodcov desaťtisíce eur. Muža a dve ženy chcel prokurátor vidieť za mrežami, čo súd v sobotu (23. 12.) aj schválil.

Polícia zatkla trojicu podvodníkov, ktorým zadokumentovala zatiaľ osem prípadov. Nie je to však konečné číslo, keďže bratislavskí kriminalisti pracujú aj na ďalších prípadoch. Finálny pravdepodobne nie je ani počet páchateľov. Vyzerá to tak, že traja zatknutí odovzdávali peniaze niekomu vyššie a nechávali si len ich časť.

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči Vincentovi S. (39) z okresu Galanta, Ingride S. (38) z Bratislavy a Angelike S. (34) z okresu Senec z obzvlášť závažného podvodu spáchaného na chránenej osobe.

Na bratislavskom súde bol redaktor RTVS Peter Žatko, ktorý o prípade povedal viac v relácii Správy :24:

Výška podvodu dosiahla zatiaľ zhruba 134-tisíc eur. Polícia páchateľom zadržala aj dve luxusné motorové vozidlá. V prípade preukázania viny im hrozí za toto konanie trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Podvodníci sa v telefonátoch vydávali za právnikov či policajtov a vyvíjali nátlak na seniorov, že ich deti či vnúčatá spôsobili dopravnú nehodu s vážnymi následkami. Následne pýtajú od dôchodcov peniaze či iné cennosti, aby sa ich príbuzní vyhli fiktívnemu súdnemu konaniu.

Pozrite si video z policajného zásahu, ktoré zverejnila Polícia SR na sociálnej sieti:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko