Na hlavný obsah

Ivan Korčok: Nebudem hodnotiť predchádzajúcich prezidentov. Mnohými by som sa však vedel inšpirovať

Prezradil, čo považuje za najvýznamnejšiu udalosť v histórii SR.

Prezidentský kandidát Ivan Korčok v prezidentskej ankete webu Správy RTVS prezradil, aké sú podľa neho najvýznamnejšie udalosti v histórii Slovenska, koho považuje za najlepšieho prezidenta či ktorý svetový líder je mu hodnotovo najbližší.

Čo považujete za najvýznamnejšiu udalosť v histórii Slovenska a prečo?

Vznik Slovenskej republiky. Bez toho by sme tu neboli. Považujem to za najvýznamnejší míľnik v našich moderných dejinách. K tomu ale pokojne pridám aj Slovenské národné povstanie, rok 1989 aj vznik Československa v roku 1918.

Kto bol podľa vás najlepší slovenský prezident/prezidentka a prečo?

Ako kandidát nebudem hodnotiť predchádzajúcich prezidentov, ale pokojne poviem, že by som si od mnohých z nich vedel zobrať niektoré vlastnosti, postoje a inšpiráciu. Ale nepovažujem za vhodné, aby som ako kandidát hodnotil tých, ktorí boli predo mnou.

Ktorý svetový líder vám je hodnotovo najbližší a prečo?

Nebudem hovoriť zo súčasnosti, ale poviem z histórie. Štefan Osuský – veľký slovenský vlastenec, politik, diplomat. Človek, ktorý ma inšpiruje. Práve inšpirovaný ním som založil diplomatickú školu Štefana Osuského.

Myslím si, že by sme sa mali vracať k hodnotám, ktoré z histórie akoby usadli. Preto by som chcel najmä silnú tému vlastenectva a toho, ako slúžiť krajine, preniesť aj do toho, keby som sa stal prezidentom ja.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko