Na hlavný obsah

Kandidát na prezidenta: Róbert Švec

Slovenské Hnutie Obrody, ktorého je predsedom sympatizuje s prvým Slovenským štátom.

Kandidát na prezidenta: Róbert Švec
Na snímke Róbert Švec. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kandidát do volieb 2024 Róbert Švec a jeho hnutie má za cieľ upevňovať vlastenectvo v Európe.

Prezidentský kandidát Róbert Švec sa narodil 21. augusta 1976 v Nitre. Vysokoškolské štúdium absolvoval na Trnavskej univerzite v odbore politológia.

Politická kariéra

Švec je predsedom Slovenského Hnutie Obrody (SHO). Jeho hnutie neskrýva sympatie k prvému Slovenskému štátu, je orientované euroskepticky a požaduje odchod Slovenska z NATO. Róbert Švec kandidoval už v prezidentských voľbách v roku 2019. V prvom kole získal 0,3 percenta hlasov. So svojou stranou kandidoval aj ako líder kandidátky vo voľbách do NR SR 2020. Strana dostala 0,06 percenta platných hlasov.

Obnovenie slovenskej koruny

SHO na čele s Robertom Švecom sa opiera o päť hodnotových bodov: vystúpenie z Európskej únie a NATO, odmietanie „multi-kulti a LGBTI agendy“ a obnovenie slovenskej koruny.

Švecovo hnutie má za cieľ upevňovať vlastenectvo v Európe prostredníctvom spolupráce s vlasteneckými organizáciami v „slovanskom svete“. Za základnú jednotku spoločnosti považuje tradičnú rodinu.

Jedenástym kandidátom v aktuálnych voľbách sa stal na poslednú chvíľu. Kancelária NR SR totiž začiatkom februára informovala o tom, že Švec nedodal potrebných 15-tisíc podpisov, čím nesplnil podmienky na kandidatúru. Líder SHO sa obrátil na Najvyšší správny súd, ktorý však rozhodol o prijatí jeho kandidatúry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko